Kun je deze nieuwsbrief niet lezen? Klik dan hier

Nieuwsbrief Op de hoogte- April 2013       

HALLENCOMPETITIE

Komende vrijdag 26 april wordt de hallencompetitie georganiseerd voor al onze klimmers die zich willen meten met hun zekermaatjes en medeklimmers. Zoveel mogelijk routes klimmen en je kan zelf bijhouden wat je getopt hebt. De besten uit elke categorie gaan door naar een finale route en maken uiteraard kans op hippe La Sportiva prijzen! Inschrijven kan bij de balie of via facebook.

UITSLAGEN WEDSTRIJD

Zondag 7 april is in de hal Jeugd Lead 2 gehouden; de 2e klimwedstrijd in een serie van 4. Naast drie glimmende plakken voor Joëlle (3e bij meisjes junioren), Pieter (2e bij jongens A) en Danny (1e bij jongens junioren) hebben we er een flink aantal nieuwe en uitdagende routes aan overgehouden. Mocht je de komende wedstrijden niet willen missen, check dan de wedstrijdkalender van de NKBV.

BOULDER KICK OFF

Vrijdagavond 17 mei is de allerlaatste kick off en zullen er een hoop mooie nieuwe boulders gebouwd zijn om de zomer mee door te komen. Zoals je gewend bent inclusief een prijsuitreiking en verloting met producten van partner La Sportiva en een gezellige borrel. Na de zomer starten we met een concept waarbij wedstrijdmomenten periodes van uitwerken opvolgen. Dit ‘after work’ format zullen we einde van de zomer presenteren.

TECHNIEK 2 TRAINING

Maandag 6 mei start er weer een Techniek 2 training: niet alleen klimtechnieken maar ook uithoudingsvermogen en duurkracht worden in deze serie van 8*2 uur verbeterd om zo een hoger klimnivo soepel te kunnen bereiken. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, dus schrijf je hier in.

SPONSORING NIKKI VAN BERGEN

Wij hebben met Nederlands beste klimster Nikki van Bergen een sponsorovereenkomst getekend. Zij wordt de komende 3 jaar financieel ondersteund door MAMMUT en Mountain Network waarmee zij verzekerd is van deelname aan World Cups. Naast financiën wordt Nikki ook ondersteund met kleding/materiaal van MAMMUT en maaltijden en klim- en krachtsportabonnement bij topsportcampus MN Amsterdam / De Eretribune, waar zij nu ook woont. Nikki zal vanaf nu ook het (jeugd)talententeam van Mountain Network helpen trainen.

MOUNTAIN CUP IS WEER THUIS

Nog meer wedstrijdnieuws: sinds zaterdag 6 april prijkt de Mountain Cup weer waar hij hoort: in de prijzenkast van Mountain Network Arnhem! Met een team van slechts vier klimmers heeft Arnhem de bokaal uit handen van de veel grotere teams uit Dordrecht, Heerenveen en Nieuwegein weten te houden…hulde!

MOUNTAINCLUB NIEUWS

Nieuws over het Adventure Weekend! Het weekend van 14, 15 en 16 juni wordt het Adventure Weekend georganiseerd. Dit jaar zijn er 2 programma’s. Het eerste programma staat helemaal in het teken van het klimmen en het tweede programma is een variabel programma met klimmen, vlotvaren en een mini adventurerace. Meer info over programma, tijden en kosten op de website.

OPENINGSTIJDEN FEESTDAGEN

Binnenkort komen er weer een aantal feestdagen aan. Op Koninginnedag en eerste Pinksterdag zijn we gesloten. Hemelvaartsdag en tweede Pinksterdag zijn we geopend tijdens onze normale openingstijden (13:00-23:00 uur). Meer informatie over de openingstijden op onze website.

INFORMATIEBIJEENKOMSTEN EXPEDITIES

Dit jaar organiseren wij ruim 20 expedities naar de Mont Blanc in de Franse Alpen, Mt Elbrus in Rusland, Kilimanjaro in Tanzania, Toubkal in Marokko en de Aconcagua in Argentinie. De expedities vinden in kleine teams plaats en de deelnemers worden in het voortraject zowel mentaal en fysiek als ook op het gebied van de benodigde uitrusting goed voorbereid. Dit voorjaar en najaar vinden weer informatiebijeenkomsten plaats voor de expedities in 2014. Interesse om een keertje een informatiebijeenkomst bij te wonen? Geef je op via www.bergexpedities.nl.

ARDENNENCAMPS VOOR JEUGD

Ook deze zomer organiseren wij in de maanden juli en augustus voor jeugd van 12-17 jaar weer Adventure Camps en Climbing Camps. De Adventure Camps bieden een week vol buitensportactiviteiten als kanovaren, mountainbiken, abseilen en grotafdalen. De Climbing Camps staan geheel in het teken van rotsklimmen. Diverse klimtechnieken, hoe je moet zekeren maar uiteraard ook de omgang met het klimmateriaal komt uitgebreid aan bod en de week wordt afgesloten met een NKBV klimvaardigheidsbewijs. Meer info via www.ardennencamps.nl.

+31 (0)88 123 69 15 / arnhem@mountain-network.nl / www.mountain-network.nl

Verzonden aan ###USER_email### - Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief