Kun je deze nieuwsbrief niet lezen? Klik dan hier

Nieuwsbrief Op de hoogte- Juli 2013       

WORKSHOPS

Gedurende de zomer wordt elke vrijdag tussen 14 uur en 17 uur een andere workshop gegeven. Wij organiseren workshops voorklimmen, houtsnijden, koken op houtvuur, klettersteig, reddingstechnieken en touwbaantechnieken. Iedereen is van harte welkom om mee te doen, wel geldt voor alle workshops een maximum aantal deelnemers en voor de workshop koken op houtvuur een eigen bijdrage van €5,-. Opgave kan via de website of het inschrijfformulier aan de balie.

OPENINGSTIJDEN ZOMER

Vanaf maandag 1 juli tot en met zondag 11 augustus gelden beperkte openingstijden voor de klimhal en horeca. Er zal in deze periode geen dagmaaltijd worden geserveerd; wel kun je altijd een pizza, tosti of soep bestellen. Nieuw in het assortiment is een heerlijke biologische soep in diverse smaken, geserveerd met geroosterd brood en roomboter. Klik hier voor de aangepaste openingstijden.

BOULDR

Na de zomer starten we met een aangepast boulder concept. Met dit nieuwe concept kun je voortaan constant nieuwe boulders verwachten. Eens per twee maanden is er een wedstrijd dag. Er zijn prijzen te winnen in vier verschillende categorieën, dus het is toegankelijk voor iedereen. Je klimt boulders die je van tevoren al hebt kunnen proberen, maar het is mogelijk dat er ook nog op het laatste moment een paar nieuwe verrassingen bij zijn gekomen. La Sportiva zorgt voor de prijzen. De eerste staat gepland op zondag 15 september. Meer info.

MATERIAAL AAN GORDEL

Er zijn een aantal incidenten geweest waarbij materiaal losraakte van de gordels van klimmers en naar beneden viel. Daarom hebben wij besloten de regel in te voeren dat het niet meer is toegestaan om tijdens het klimmen klimmaterialen en/of overige spullen aan de gordel te hangen of anderszins mee omhoog te nemen. Alleen een pofzak is toegestaan. We hopen dat iedereen zich aan deze nieuwe regel houdt. Hier kun je ons volledige reglement nalezen.

ROUTE COMMENTAAR BOEK

Het route commentaar boek is geüpdate en staat weer prominent in de boekenkast. We nodigen iedereen uit om te reageren op de gebouwde routes en ieder opbouwend commentaar is welkom. Ben je het (niet) eens met de gradering van het niveau van de routes die je geklommen hebt, laat het weten!

OPENDAG 8 SEPTEMBER

Zondag 8 september organiseert Mountain Network Arnhem een open dag. Op deze dag is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze locatie. De entree is gratis en mocht je nog klimspullen willen kopen is dit de uitgelezen kans aangezien je 10% korting krijgt in onze Mountain Shop. Voor zowel de beginnende als de gevorderde klimmer organiseren wij tevens klimclinics en workshops. Mocht je interesse of wil je vrienden kennis laten maken met de klimsport? Kom dan Langs! Ga voor meer informatie én inschrijven in Arnhem naar onze website.

STICK TO PLASTIC

Zondag 22 september wordt in Dordrecht een nieuw boulderevenement georganiseerd. Stick to Plastic is een indoor én outdoor event waarbij er buiten op het park boulderblokken staan en daarnaast ook binnen in de diverse klim- en boulderhal(len) boulders in elke gradatie worden geschroefd. Bekijk de website of facebook voor meer informatie.Iedereen is welkom om mee te doen of alleen te komen kijken.

INZENDING OUTDOOR AWARD

Mountain Network heeft afgelopen jaar een volledig nieuw klimwand-systeem ontworpen. Het systeem bestaat uit driehoeken die ieder uniek zijn en onderdeel uitmaken van de draagconstructie waardoor een enorme vormvrijheid ontstaat. Hierdoor is het zelfs mogelijk om het klimwandsysteem driedimensionaal (3D) te bouwen. Met dit systeem hebben wij al de Hout Innovatieprijs gewonnen. Nu doen wij ook mee met de prestigieuze Internationale Outdoor Award. Onze inzending kan je hier (pdf) bekijken.

ARDENNEN CURSUSSEN

Nog geen idee wat je wil gaan doen in de zomer? Wij hebben nog een aantal plekken over in onze voorklim4daagse van 9-12 Juli en 20-23 Augustus. Deze cursus sluit je af met KBV3 Outdoor Voorklimmen van de NKBV. Tevens organiseren we de cursus Adventure Klimmen. Tijdens deze cursus (3 weekenden) gaan we o.a. aan de slag met het plannen en kiezen van de routes op de rots, wordt de theorie en de praktijk van het krachtenspel behandeld en passen we touw- en reddingstechnieken toe. Je sluit de cursus af met KVB4 Adventure Klimmen van de NKBV. Klik hier

MOUNTAIN CLUB NIEUWS

We kunnen terugkijken op een schitterend jeugdweekend op onze locatie in de Ardennen. Met maar liefst 50 jeugdleden en ouders hebben we in 2 dagen veel activiteiten ondernomen. Uitslapen was er niet bij want er werd geklommen op de rotsen, vlotgevaren op de Lesse, een touwbanenparcours gebouwd. Maar ook klettersteigen en abseilen stond op het programma. Benieuwd naar de sfeerimpressie, kijk dan op onze eigen fb-pagina!

SUCCES OP DE MONT BLANC

Medio juni is ons Mont Blanc seizoen gestart. Maar liefst 10 teams gaan de komende 3 maanden de uitdaging aan om de hoogste berg van de Alpen te beklimmen. Het eerste team wat een poging heeft gewaagd was de Business Leaders Mont Blanc Expeditie. Alle 5 de deelnemers hebben de top van de Mont Blanc bereikt. Een fantastische prestatie waarmee het team ruim €27.000,00 heeft opgehaald voor het Wereld Natuur Fonds.

+31 (0)88 123 69 15 / arnhem@mountain-network.nl / www.mountain-network.nl

Verzonden aan ###USER_email### - Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief