Kun je deze nieuwsbrief niet lezen? Klik dan hier

Nieuwsbrief Op de hoogte - September 2013       

OPEN DAG 8 SEPTEMBER

Komende zondag 8 september organiseert Mountain Network haar jaarlijkse Open Dag. Alle vestigingen openen hun deuren om mensen kennis te laten maken met de verschillende facetten van de klimsport. Mountain Network Arnhem organiseert die dag klim- en boulderclinics, verschillende demonstraties en meer. Zo kun je gebruik maken van de Adventure Towers of meedoen aan de Boogschiet Challenge. We willen alle ervaren klimmers uitnodigen om gratis te komen klimmen en beginners enthousiast te maken over onze heerlijke sport. Klik hier voor het volledige programma en om je in te schrijven (kan ook aan de balie).

sam gaat ons verlaten

“Na 3 jaar mijn altijd gepassioneerde diensten te verlenen aan Arnhem ga ik dit verder voortzetten in MN Nieuwegein en de intentie is dat ik op termijn het team in Amsterdam ga versterken. Tim zal mijn taken als coördinator van de Mountain Club, sportactiviteiten en cursussen overnemen. Omdat ik deel uit maak van de community en met tal van jullie een goede band heb opgebouwd de afgelopen jaren vind ik het erg jammer om afscheid te nemen van locatie Arnhem. Daarom wil ik jullie van harte uitnodigen voor een drankje hier in Arnhem op vrijdag 13 september vanaf 19:00!”

ZONDAG 15 SEPTEMBER: BOULDR

Zoals je wellicht al weet starten we met een aangepast boulder concept. Met dit nieuwe concept kun je voortaan constant nieuwe boulders verwachten. Eens per twee maanden is er een wedstrijd dag. Je klimt boulders die je van tevoren al hebt kunnen proberen, maar het is mogelijk dat er ook nog op het laatste moment een paar nieuwe verrassingen bij zijn gekomen. Er zijn La Sportiva prijzen te winnen in vier verschillende categorieën, dus het is toegankelijk voor iedereen. De eerste staat al gepland op zondag 15 september. www.mountain-network.eu/bouldr

cursus techniek I

Voor beginnende klimmers bieden we vanaf donderdag 5 september de Techniek I cursus aan die je in 8 lessen alle basistechnieken en trainingsprincipes van het klimmen zal bijbrengen. Mensen die op termijn buiten willen gaan klimmen kunnen vanaf vrijdag 13 september terecht bij de cursus Indoor Voorklimmen, die in 4 lessen opleidt tot het NKBV-klimvaardigheidsbewijs (met pasje) Indoor Voorlimmen. Natuurlijk blijven we doorlopend beginnerscursussen Indoor Toprope aanbieden; klik hier voor informatie en startdata van alle cursussen.

Cursus Techniek II

Na een rustige zomerperiode zullen er in het najaar weer veel cursussen worden georganiseerd. Vanaf maandag 7 oktober start de Techniek II cursus met een nieuwe opzet; samen met een gespecialiseerde klimsportfysioloog en -therapeut bepalen we per klimmer een individueel trainingsplan dat je gaat helpen je klimniveau te verhogen. We kijken gezamenlijk welke combinatie van kracht-, uithoudingsvermogen- en klimtechniektraining voor jou het beste gaat werken en begeleiden je hier gedurende 8 lessen in.

buikspierkwartiertje & zekerservice

Vanaf dinsdag 3 september houden we elke dinsdag en vrijdagavond van 21.15u tot 21.30u een gratis krachttrainingskwartier. Ben je op dat moment aan het klimmen, dan kun je bij Arlen aanhaken om lichaamsspanning, maximaalkracht of krachtuithoudingsvermogen te verbeteren! Omdat onze zekerservice in het voorjaar goed beviel willen we deze vanaf woensdag 11 september weer aan gaan bieden van 20.00u tot 22.00u. Je kunt dan weer gratis door ons gezekerd worden, zodat je ook zonder klimmaatje langs kunt komen.

STICK TO PLASTIC

Zondag 22 september is MN Dordrecht 'the place to be'. Vanaf 10:30 tot 20:00 uur kan er zowel binnen als buiten worden geboulderd. Met ruim 150 boulders belooft dit een waanzinnige dag te worden! De boulders zitten niet alleen in de bouldergym maar ook in beide klimhallen en buiten op een speciale boulderpaddestoel! Voor alle niveau’s zijn er mooie prijzen van onze sponsor La Sportiva te winnen. Naast boulderen kan er ook buiten worden geslacklined. De dag wordt afgesloten met een heerlijke BBQ! Jij bent er toch ook bij? Meer info op de website en facebook.

MOUNTAIN CLUB NIEUWS

Van donderdag 18 tot zaterdag 27 juli heeft het MN talententeam onder begeleiding van Mathieu Ceron en Roelien van de Vrie getraind in de Frankenjura, Duitsland. Elk talent heeft op zijn eigen niveau uitdagingen gevonden tijdens deze week en een hoop kunnen leren. Bekijk de fotoimpressie op de facebookpagina.

REEL ROCK FILMTOUR

Ook dit jaar organiseert Mountain Network Amsterdam een screening van deze vermaarde outdoor film tour www.reeltocktour.com. Je kunt op vrijdag 4 Oktober de beste films op klim- en adventure gebied verwachten. De organisatie van de tour komt langs met topkwaliteit beamer en geluid om een perfecte kijksensatie te garanderen. Abonnementhouders krijgen toegang voor een zwaar gereduceerd tarief. Afgelopen jaar was het met 130 bezoekers al behoorlijk druk, dus wees er snel bij en bestel je tickets hier.

samenwerking met expeditie geluk

Van 13 september tot 13 november 2013 maken Marianne van der Steen en Philip de Roo met twee sledes een fysiek loodzware tocht langs de grenzen van Nederland. Dit om aandacht te vragen voor duurzaam geluk voor kinderen. Mountain Network is erg enthousiast en gaat de expeditie op verschillende manieren ondersteunen, o.a. door slaapplekken aan te bieden. Zien en meedoen kan: De tocht zal veel bekijks trekken! Iedereen in Nederland kan actief betrokken zijn bij Expeditie Geluk 2013, mede dankzij Mountain Network. www.expeditiegeluk.nl

BERGEXPEDITIES 2014

Ook in 2014 organiseren wij weer expedities naar bergtoppen over de hele wereld. Eind januari start ons seizoen met een expeditie naar de Aconcagua in Argentinië waarna in februari een team de Kilimanjaro gaat beklimmen. In April hebben wij voor het eerst de Toubkal Expeditie op het programma staan en medio juni start ons Mont Blanc seizoen welke overloopt in de Elbrus Expedities (september 2014). Overzicht van alle informatiebijkomsten vind je op www.bergexpedities.nl

+31 (0)88 123 69 15 / arnhem@mountain-network.nl / www.mountain-network.nl

Verzonden aan ###USER_email### - Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief