Nieuwsbrief Op de hoogte - Januari 2015       

uitslag hallencompetitie

Vrijdag 16 januari was er weer een hallencompetitie. Met 35 deelnemers was het een leuke en vooral gezellige wedstrijd! In de week ervoor is er druk gebouwd. Er zitten weer 10 nieuwe routes in. Bij de heren was er een gedeelde eerste plaats tussen Leto Cavé en Berend Visser de derde plek was voor Max Haag. Bij de dames won Gitte Meus, Suzan van der Burg werd tweede, Iris Haubrich en Marian Willems deelde de derde plek. Van harte! De volledige uitslag van de Hallencompetitie is te vinden op onze facebook pagina.

Grepen en bouwen

Aan de start van nieuwe jaar willen we weer een grote hoeveelheid nieuwe grepen bestellen. Klim je al jaren op de routes die gebouwd zijn door een ander en lijkt het je leuk om zelf ook routes te gaan bouwen? Op zondag 15 februari is er een routebouw workshop. Meedoen is leuk en goed voor je techniek. Je kunt je inschrijven bij de balie of op facebook. Vanaf 18.00 uur wordt je begeleid door ervaren routebouwers om 17.30 uur staat er een stevige kop soep voor je klaar.

CURSUSNIEUWS

Begin 2015 goed door je klimkunde een boost te geven! Op 16 februari hebben we nog een paar plaatsten vrij in de IT-Cursus waarin beginners in 4 lessen zelfstandig leren klimmen. Op 13 maart start de volgende cursus Indoor Voorklimmen; een goed begin voor diegenen die zelfstandig buiten op pad willen. Maandag 12 maart start onze Techniek I cursus waarin bepaald wordt welke combinatie van kracht-, uithoudingsvermogen- en klimtechniektraining je nodig hebt en waarbij je met behulp van een persoonlijk trainingsplan je klimdoel(en) verwezenlijkt. Kijk op onze cursuspagina voor meer data.

Breng je stem uit...

Voor het vijfde jaar op rij worden de Bergsport Awards uitgereikt door de NKBV. Je kunt je stem uitbrengen in verschillende categorieën. Er zijn ook een paar klimmers van het MN atletenteam genomineerd. Mark Brand is de gedoodverfde winnaar in de categorie 'talentvolle jeugdklimmer', met een jarenlange dominantie in zowel boulder- als leadwedstrijden, maar ook Leto Cavé, een zeer sterke jeugdklimmer uit MN Arnhem, is genomineerd. Je kunt op Nikki van Bergen stemmen in de categorie 'meest aansprekende sportklimprestatie' vanwege haar  kampioenstitel in zowel boulder als lead. 

ardennen cursussen

Het eerste weekend van april is het alweer zover en opent onze locatie in de Ardennen weer haar deuren! Je kunt er terecht voor een weekendje in een van onze safaritenten of eigen tentje of een lekker Belgisch biertje bij het haardvuur na een sportieve activiteit op de rotsen. Mocht je geïnteresseerd zijn in ons cursusprogramma, de nieuwe data staan online.

Verhuur safaritenten

Wil je dit jaar eens comfortabel kamperen? Op de camping bij onze locatie in de Ardennen verhuren wij nu volledig ingerichte safaritenten. De tenten bieden ruimte tot 6 personen en staan garant voor een comfortabel verblijf. De tenten zijn sfeervol ingericht, gemaakt van robuust canvas en zijn gebouwd op een houten vlonder. In de verblijfruimte bevindt zich een volledig ingerichte keuken met eet- en kookgerei en grote eettafel. De gezellige veranda met loungebankjes biedt verkoeling tijdens zwoele zomeravonden. Data staan nu online! www.mountain-network.eu/safaritent.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Sta je sterk in je (klim)schoenen, ben je avontuurlijk en goed georganiseerd? Dan zijn wij misschien op zoek naar jou en je partner! Voor onze locatie in de Ardennen zoeken wij een dynamisch duo voor de functies locatiemanager en horecamedewerker. Het duo geeft samen met de sportmedewerker leiding aan de kok en een team van instructeurs en leerwerkers. Herkennen jij en je partner zich in deze uitdaging, bekijk dan de functieomschrijvingen (pdf) en mail een CV + motivatie. Indien alleen één van de vacatures je aanspreekt, dan nodigen wij je toch uit te solliciteren!

Familievakantie Alpen

Wat is er nou mooier dan samen met je familie op avontuur te gaan in de bergen. En dan ook nog eens in het meest indrukwekkende bergmassief van Europa? Veel leuker worden je zomervakanties niet. In 2015 ga je bij Mountain Network met je hele familie de Alpen in. Check de website voor verdere informatie.

Beklimmingen in de Alpen

Matterhorn, Dufour, Mont Blanc, Dent d'Hérens, Gran Paradiso. Met Mountain Network beklim je de meest aansprekende toppen in de Alpen. We kiezen vaak routes naar de top die net even 'anders-dan-anders' zijn en helpen je om je goed voor te bereiden. Voor beginnende en ervaren bergsporters, ga snel naar het programma op de website.

Gegarandeerd vertrek expedities

Ook dit jaar staan weer veel expedities op het programma. Zo start komende week de Aconcagua Expeditie in Argentinië. In de maand juni én augustus organiseren wij twee beklimmingen naar de Elbrus (5642 m), de hoogste berg van Europa. In juli vertrekt een team naar de Peak Lenin (7134 m), een hoge maar toegankelijke berg in Kirgizië. Ook organiseren wij komende zomer voor het eerst een expeditie naar de Mount Ararat, een heilige berg en de hoogste top van Turkije (5137 m). Voor alle expedities geldt; gegarandeerd vertrek! www.mountain-network.eu/expedities.

+31 (0)88 123 69 15 / arnhem@mountain-network.nl / www.mountain-network.nl