Nieuwsbrief Op de hoogte - April 2015       

storing mailserver

Bij het versturen van de nieuwsbrief eind maart/begin april is een storing opgetreden bij de mailserver. Hierdoor is de nieuwsbrief bij een groot aantal klimmers niet aangekomen. Daarom versturen wij op veler verzoek hierbij nogmaals de nieuwsbrief. Het kan zijn dat je hem al hebt gehad, dan onze excuses hiervoor.

NIEUWE SPORTMEDEWERKER ARNHEM

Mijn naam is Tom Brouwers en ik ben de nieuwe sportmedewerker. Toen ik jaren terug mijn eerste klimactiviteit begeleide was ik gelijk verkocht. Niet alleen met de sport maar ook met de sfeer. Om meer van de klimsport te genieten heb ik in 2013 stage gelopen voor mijn opleiding HBO Sport- en Bewegingseducatie en ik ben gebleven als instructeur. Inmiddels zullen velen van jullie mij al kennen. Ik heb veel zin om de rol van Tim over te nemen en samen met jullie Mountain Network Arnhem nog leuker, beter en gezelliger te maken. Heb je ideeën of tips kom dan gerust een keertje kletsen.

TEST & FEEL

Op 1 april komt La Sportiva naar Arnhem voor een test en feel evenement. Een unieke mogelijkheid om de NO-EDGE serie klimschoenen van La Sportiva zelf uit te proberen. Je kunt de nieuwe Genius, de Futura en de Speedster uitproberen. De La Sportiva Genius heeft al veel naam en faam gemaakt. Een unieke kans om wat verticatle meters te maken op deze topper. Het is woensdag 1 april van 18.30 tot 21.30.

50% KORTING OP DAGMAALTIJD

Voor onze abonnementshouders doen we graag wat terug. Vanaf 1 april geven we aan onze vaste abonnementhouders 50% korting op de dagmaaltijden. Dus, start of sluit je klimavond met een maaltijd uit de keuken van Elien. De dagmaaltijden worden om 18.00 opgediend het buffet sluit om 19.00. Graag opgeven via Facebook of via onze website

CURSUSNIEUWS

Op 17 april start de cursus Techniek 2 Wil je, je klimniveau echt naar een hoger plan trekken dan is deze cursus wat voor jou. Je werkt samen met de andere cursisten aan je klimtechniektraining waardoor je veel van elkaar leert. Daarnaast is er veel ruimte voor jouw specifieke doelen waarbij je met behulp van je trainer Arlen een persoonlijk trainingsplan maakt. De cursus bestaat uit 8 lessen en het minimale klimniveau om mee te kunnen doen is 6a onsight. Schrijf je in via onze website.

SUCCES OP JEUGD BOULDER 3

Goede zaken afgelopen zaterdag bij Jeugd Boulder 3 van de NKBV in Monk bouldergym voor de Mountain Network talenten; maar liefst negen medailles, waarvan vijf goud! Maar ook mooie resultaten én weer een hoop wedstrijdervaring voor degenen die niet op een podium eindigden. Super gedaan allemaal, gefeliciteerd! Bekijk de foto’s op de facebookpagina van MONK.

ongeval MN Nieuwegein

In Mountain Network Nieuwegein is 6 april jl. een man zwaargewond geraakt door een val van circa 10 meter tot op de grond. Naar de exacte toedracht van de val wordt nog onderzoek gedaan. Het slachtoffer klom op een licht overhangende wand en was bijna bovenaan toen hij in het touw ging hangen. Op basis van waarnemingen van omstanders en personeel van de klimhal lijkt het erop dat hij vervolgens direct en ongeremd tot op de grond viel. in het betreffende touw werd na het ongeval ter hoogte van het hoogste door de klimmer bereikte punt een niet-teruggestoken achtknoop aangetroffen.

VEILIGHEID CREËREN WE SAMEN

In de klimsport kunnen onveilige situaties soms grote gevolgen hebben en daarom wordt Veiligheid creëren we samen een vast item in onze nieuwsbrief. Onze vraag aan jou is om onveilige situaties direct te melden bij onze medewerkers en eventueel onderwerpen aan te dragen voor deze nieuwe rubriek in de nieuwsbrief. Elkaar aanspreken moedigen wij aan en met sociale controle creëer je de meeste veiligheid.

START ARDENNEN SEIZOEN

Vrijdag 3 april is het weer zover, dan opent Mountain Network Ardennen weer haar deuren! Alle cursussen staan weer online, de camping is weer geopend en in de Moulin staan er weer een paar nieuwe biertjes op de kaart! Wil je langskomen of bekijken wat er dit jaar allemaal te doen is, kijk dan even op onze website. Tot snel!

ARDENNENCAMPS VOOR JEUGD

Ook deze zomer organiseren wij in de Ardennen in de maanden juli en augustus voor jeugd van 12-17 jaar weer jeugdkampen. De Adventure Camps bieden een week vol buitensportactiviteiten als kanovaren, mountainbiken, abseilen en grotafdalen. De Climbing Camps staan geheel in het teken van rotsklimmen. Diverse klim- en zekertechnieken maar uiteraard ook de omgang met het klimmateriaal komt uitgebreid aan bod en de week wordt afgesloten met een NKBV klimvaardigheidsbewijs. Meer info via de site.

Alpencursussen voor rotsklimmers

Ben je klimmer en wil je de stap maken naar Alpien terrein? Volg dan komende zomer de cursus 'Gletsjers oversteken', tijdens deze cursus leer je zelfstandig gletsjers oversteken en reddingstechnieken uitvoeren. Wil je als klimmer leren over het beklimmen van bergen door steil rotsterrein, kies dan voor de cursus 'Alpine Rotsklimmen'.

Peak Lenin (7134m) en Elbrus (5642m)

Wat de Peak Lenin en de Elbrus gemeen hebben is dat ze vóór 1991 beiden op grondgebied van de Sovjet-Unie stonden. Verder zijn het beide hoge bergen die alleen te beklimmen zijn door mensen met een zeer goede conditie en bergsportervaring. Het verschil zit hem in de hoogte en daarmee de duur en het commitment van de expedities. Komende zomer organiseren we twee expedities naar de Noordzijde van de Elbrus en een expeditie naar de Peak Lenin. Ga snel naar onze website om je in te schrijven voor de Elbrus of de Peak Lenin.

Brochure Alpen & Expedities 2015/2016

Met trots presenteren wij onze brochure voor onze programma's in de bergen. In deze brochure vind je alle informatie over onze Alpenprogramma's (familievakanties, beklimmingen, cursussen, winterprogramma's) en expedities over de hele wereld. Dus jong, oud, beginner of gevorderd, vul het formulier op onze website in. Dan valt de brochure binnen drie weken bij je in de bus!

+31 (0)88 123 69 15 / arnhem@mountain-network.nl / www.mountain-network.nl