Nieuwsbrief Op de hoogte - juni 2015       

nieuwe website

Wellicht heb je het al gezien. Vanaf begin mei is hij actief..... de nieuwe website van Mountain Network!  Wij zijn er erg trots op. Cursussen, arrangementen en expedities zijn nu nog makkelijker te vinden (ook op je mobiele telefoon). Daarnaast is er voor de klimwanden een aparte website gebouwd. Kom snel een kijkje nemen en laat ons weten wat je er van vindt.

klimevent met bbq

Hou zaterdag 11 juli vrij in je agenda! Die dag is er een onderlinge competitie bij Mountain Network Arnhem! Het is een gezellig treffen tussen klimmers van onze hal. Er zijn leuke prijzen te winnen. Naderhand zorgen wij voor een heerlijke biologische barbecue van slagerij De Groene Weide. De wedstrijd start om 14.00 uur. Inschrijven kan via deze link of via arnhem@mountain-network.nl. Kosten voor deze gezellige dag? Slechts €10,- (inclusief BBQ, exclusief entree) zorg dat je er bij bent!

karabiner niet te strak dicht draaien

Je hebt het vast al gezien, overal zitten nieuwe omloop punten in de hal! Bovenin zit een extra schroefkarabiner bevestigd als omlooppunt bij het voorklimmen. Ben je aan het voorklimmen en heb je de top bereikt, draai de schroefkarabiner dan niet té strak vast, daar is de klimmer na jou dan ook erg blij mee! Heb je nog geen voorklimcertificaat maar wil je die wel halen de volgende cursus start op vrijdag 19 juni. Het zijn vier lessen van 20.00 - 22.00. Je kunt nog inschrijven.

nieuwe modules

Hebben jullie ze al getest? Er zijn namelijk nieuwe modules, zowel in de boulder als in de rode overhang! Ook leuk, het campusbord is vernieuwd! Deze kun je gebruiken als stimulans voor je klimtechniek, maar ook als vorm van krachttraining. Als je graag je klimtechniek wilt verbeteren, start er weer een techniek 1 cursus op donderdag 3 september. De eerst volgende techniek 2 cursus zal starten op vrijdag 18 september. Schrijf je in en werk samen met Arlen aan je techniek!

PARTNERCHECK! HOE GOED DOE JIJ HET NOG?

De partnercheck is een van de belangrijkste handelingen bij het indoorklimmen, ter voorkoming van ongevallen. Hier is iedereen het wel over eens. Het gevaar zit hem erin dat ook de partnercheck een routinematige handeling wordt die niet meer heel bewust wordt gedaan. Hoe goed doe jij hem nog? En hoe doe je een goede partnercheck eigenlijk? Een goede partnercheck vraagt nog best wel wat aandacht. Neem er dus de tijd voor! Lees hier meer over de partnercheck.

Kennismakingslessen in de zomer

Ken jij iemand die keer wil kennismaken met de klimsport? Ook in de zomer bieden wij kennismakingslessen aan! Iedere woensdag, zaterdag en zondag staat er een enthousiaste instructeur voor jullie klaar! Aanmelden kan via deze link.

OPENINGSTIJDEN IN DE ZOMER

Let op, het is weer bijna zomervakantie en dus komen de aangepaste openingstijden er weer aan! Van 18 juli t/m 30 augustus zijn deze aangepast. We zijn nog steeds iedere dag geopend, alleen iets minder lang. Alle aangepaste openingstijden tref je op onze website.

aankondiging opendag 13/9

Reserveer nu alvast in je agenda. Zondag 13 september organiseren alle Mountain Network locaties weer de landelijke opendag. Je kan in de hallen deelnemen aan verschillende clinics. Beginner of gevorderd voor iedereen wordt er iets georganiseerd. De toegang op deze dag is gratis. Hou de website in de gaten voor de exacte invulling van het programma.

ARDENNEN CURSUSSEN

Zin om binnenkort lekker in de rotsen te klimmen? In juni en juli zijn er nog een aantal plaatsen beschikbaar in de Ardennen cursussen. Initiatie voorklimmen, voorklimmen enkele- en meerdere touwlengtes, introductie rotsklimmen en klettersteig workshop. Kijk voor de exacte data op onze website en schrijf je in. Daarnaast kun je in de maanden juli en augustus ook bij ons terecht voor activiteiten onder begeleiding zoals klimmen, boogschieten, kanovaren e.d. Kijk hiervoor bij ons zomerprogramma.

Kili Challenge 2016

In samenwerking met Warchild organiseren wij begin 2016 de Kili Challenge 2016. Afgelopen jaar hebben 100 deelnemers meer dan €400.000 opgehaald. Ga jij dit jaar met ons de uitdaging aan om de Kilimanjaro te beklimmen én in de aanloop zo veel mogelijk geld op te halen voor oorlogslachtoffers? Kom dan naar de informatieavond op 22 juni!

Last-Minute voor Nepal

Miljoenen mensen getroffen, bijna 10.000 mensen dood, Nepal ligt in puin. Help de mensen in dit prachtige bergland. Boek jij voor komende zomer een programma in de Alpen, dan gaat 20% van de reissom naar Nepal.

+31 (0)88 123 69 15 / arnhem@mountain-network.nl / www.mountain-network.nl