Nieuwsbrief Mountain Club       

rotsklimmen in de herfstvakantie

Nog geen plannen voor de herfstvakantie? Of je nu beginner of gevorderd bent, jong of oud, iedereen kan mee naar Orpierre (Frankrijk). Tijdens de herfstvakantie zet Mountain Network een basiskamp neer op de camping. Een hele week klimmen, onder begeleiding van de MN instructeurs en ieder op zijn eigen niveau. Start met toprope of klim zelf de routes buiten voor. Alle uitgebreide informatie vind je hier.

klimmen voor iedereen

Na de kerstvakantie hoef je niet meer te wachten totdat er voor jou weer een cursus start, je kunt tijdens de Recreatie-team-training van de Mountain Club direct starten met klimmen. In 10 weken tijd leer jij de basisbeginselen van het klimmen én het zekeren. Aan het einde ontvang je het klimvaardigheidsbewijs! Kijk op www.mountainclub.nl wanneer er in de klimhal bij jou in de buurt trainingen van de recreanten worden aangeboden.

terugblik KLIMWEEK FRANKENJURA

Afgelopen zomer zijn 7 kids meegegaan naar de Frankenjura. Dit schitterende klimgebied ligt in Duitsland net boven München. De kids kunnen terugkijken op een mooie week. Volgend jaar vindt de Frankenjura week wederom plaats! Een aantal sfeerfoto’s tref je in het fotoalbum.

bezoek klimhallen

Naast klimmen in onze eigen klimhal starten we dit jaar met de Selectie-team-training. De groep gaat op zaterdag ook regelmatig in andere klimhallen aan de slag. Dit is de ideale manier om je klimniveau naar een hoger niveau te krijgen. In deze ´vreemde´ klimhallen kun je routes ´onsight´ klimmen (onbekende route in 1x proberen te toppen). Uiteraard is er altijd een trainer van Mountain Network aanwezig om de training te begeleiden.

VRIJWILLIGERS gezocht

Vind jij het leuk om af en toe mee te helpen met een training, activiteit of klimweekend? Meld je dan aan als vrijwilliger! Dit kan bij de sportmedewerker van de locatie of door een mail te sturen naar mountainclub@mountain-network.nl. Geef in de mail aan voor welke locatie jij je in wilt zetten.

TRAINERSOPLEIDING

Op zaterdag 19 september, zaterdag 10 oktober en zaterdag 28 november nemen de trainers van de Mountain Club deel aan een trainersopleiding. Natuurlijk kan er dan wel gewoon onder begeleiding geklommen worden maar de training en daarmee de begeleiding zal iets anders zijn dan normaal.

MC-AGENDA

De agenda is inmiddels rond voor het komende jaar. De data voor 2015 vind je per locatie nu op de website van de Mountain Club. De data voor 2016 worden bekend gemaakt als de wedstrijdkalender is opgesteld voor het nieuwe jaar. Via de website of de trainers wordt je op de hoogte gehouden over het eventueel inschrijven voor activiteiten.

aanspreekpunt mountain club

In de vorige nieuwsbrief konden wij melden dat Suzanne is aangesteld als afdelingsmanager Jeugd en Training. Helaas vervult Suzanne deze functie inmiddels niet meer. In ieder geval tot en met de kerst zal Jasper de Jong (locatiemanager MN Dordrecht) het aanspreekpunt zijn voor de Mountain Club. Heb je vragen over de jeugd(groepen), trainingen en wedstrijden? Stuur dan een mailtje naar Jasper (mountainclub@mountain-network.nl). 

+31 (0)88 123 69 00 / info@mountain-network.nl / www.mountain-network.nl