Nieuwsbrief Op de hoogte - Februari 2016       

6 februari REGIONALE WEDSTRIJD

Voor alle klimmende kinderen (m.u.v kinderen die boven een 7a klimmen) organiseren wij dit jaar in samenwerking met Grip Nijmegen en de NKBV de Regionale Competitie. Een jaarlijkse competitie tussen Arnhem en Nijmegen met een kwalificatie- en eindwedstrijd. Dus voor iedereen wat wils. Als deelnemer kies je zelf (of met je trainer) in welke categorie je gaat klimmen; Categorie Start: routes met niveaus 4, 5a, 5b, 5c; Categorie Mid: routes met niveaus 5b, 5c, 6a, 6b of Categorie Max: routes met niveaus 6a, 6b, 6c, 7a. Kijk hier voor meer informatie of inschrijven.

SHOP VERKOOP

Kom naar de shop voor een exclusieve La Sportiva kleding pre-sale! Om het feest compleet te maken krijg je 25% korting op alle La Sportiva kleding! Wees er snel bij, want we hebben de kleding tot half februari in de shop hangen. Het buitenseizoen lijkt nog ver weg maar de eerste tekenen van een naderende lente doen zich al aan. Tijd om naar buiten te gaan! Koop nu je klimtouw en of helm ook met 25 % korting.

WORKSHOP OUTDOOR KLIMMEN

Ga je in het voorjaar weer buiten klimmen? En wil je je kennis van het outdoor voorklimmen verbeteren. Of kun je wel een opfrismomentje gebruiken? Meld je nu aan en kom vrijdag 26 februari naar de hal. Willem en Corné gaan samen een workshop/clinic Outdoor klimmen geven. Om er echt wat uit te halen moet je minimaal outdoor voorklimmen singel pitch hebben. De start is om 19.30 en rond de klok van 22.00 zoeken we de bar op. Kosten € 7,50 excl. entree. Inschrijven via deze link.

la sportiva Test & Feel

La Sportiva introduceert volgende maand twee nieuwe klimschoenen. Die zijn in Nederland exclusief te testen bij Mountain Network! De Skwama is een nieuwe high-end klimschoen voor de veel eisende klimmer en boulderaar en de Otaki is klimschoen voor de wat meer gevorderde klimmer. Op 17 maart is La Sportiva te vinden bij MN Arnhem en op 18 maart bij MN Heerenveen. Gedurende de avond zijn de klimschoenen vrijblijven te testen. Je bent van harte uitgenodigd.

KLETTERSTEIG WORKSHOP

Wandel je regelmatig in de Alpen en wil je meer uitdaging? Meer weten over de techniek, materialen en uitdagingen van een klettersteig? Om kennis te maken met het klettersteigen organiseert de NKBV regio Gelderland in de klimhal van Mountain Network Arnhem een kennismakingsworkshop. De workshop is op zondag 10 april 2016 en begint om 10:00 uur (vanaf 9:30 uur staat de koffie klaar). Wil je meer weten of inschrijven?

Gezinskorting

Klimmende gezinnen konden bij Mountain Network in veel gevallen al rekenen op korting op hun abonnement, maar de regeling is nu iets verruimd. Voorheen was de regeling alleen van kracht voor kinderen tot 18 jaar, maar die bovengrens is nu verlegd naar 21 jaar. Benieuwd naar de voorwaarden om in aanmerking te komen voor gezinskorting? Informeer aan de balie in de klimhal naar de voorwaarden of kijk op www.Mountain-Network.nl/abonnement.

Cursussen Ardennen

Komend jaar hebben we weer een hoop cursussen op het programma staan. Een aantal cursussen zijn iets aangepast en er zijn nieuwe cursussen bij gekomen. Zo hebben we nieuw dit jaar de introductie hoogalpiene beklimmingen op het programma staan en staat er een 2-daagse klettersteigcursus waarbij je de fijne kneepjes van het klettersteigen inclusief interventies aangeleerd krijgt. Uiteraard bieden we de klassieker Outdoor Voorklimmen in de varianten singlepitch en multipitch meerdere malen aan. Het totaaloverzicht vind je in de agenda.

klimweek Orpierre meivakantie

In de meivakantie bouwt Mountain Network zijn basecamp op in Orpierre, ons favoriete klimgebied in Zuid-Frankrijk. De routes in het heerlijk klimmende kalksteen zijn zeer gevarieerd in moeilijkheidsgraad, karakter en lengte. Als zelfstandig klimmer gebruik je ons basiskamp als gezellige uitvalsbasis voor een heerlijke week rotsklimmen. Klim je nog niet zelfstandig, dan is dit de uitgelezen kans om je cursus Outdoor Voorklimmen te volbrengen of - net als in de hal - toprope te klimmen onder begeleiding van onze instructeurs. Kijk op onze website voor meer informatie.

NKBV bergsportdag

Op zondag 13 maart organiseert de NKBV weer de bergsportdag in de jaarbeurs in Utrecht. Er komen interessante sprekers zoals Chris Sharma en Simone Moro. Natuurlijk staan wij er ook met een stand. De toegang is gratis. We hopen je daar te zien!

Brochure Alpen & Expedities 2016/2017

De nieuwe brochure van Alpen&Expedities is uit met alle cursussen en beklimmingen in de Alpen, klimreizen en expedities. Met o.a. Vernieuwde cursussen Alpiene rotsklimmen, Matterhorn, Mont Blanc, Mount Kenya, Denali, Cursusprogramma Alpinisme. Bestel hem nu en ontvang hem eind februari op je deurmat.

+31 (0)88 123 69 15 / arnhem@mountain-network.nl / www.mountain-network.nl