Nieuwsbrief Op de hoogte - April 2016       

Zondag 5 juni competitie en BBQ

Heb jij zin in een gezellige dag klimmen vol nieuwe uitdagende routes waar jij jou klimskills kunt meten met die van andere klimmers? Schrijf je dan snel hier in voor de sportklimcompetitie op 5 juni bij Mountain Network Arnhem. Voor iedereen zijn er nieuwe routes  te klimmen van 4a tot 7+. Oja, en… deze gezellige dag sluiten we af met een heerlijke BBQ. Voor meer informatie zie facebook.

Gesloten op Koningsdag

Woensdag 27 april zijn we gesloten. Hemelvaart, eerste Pinksterdag en tweede Pinksterdag zijn we geopend en gelden de reguliere openingstijden. Hemelvaartsdag 13:00 – 23:00 uur. Eerste Pinksterdag 09:00 – 22:00 uur. Tweede Pinksterdag 13:00 – 23:00 uur. Kijk voor alle openingstijden op onze website: www.mountain-network.nl/arnhem.

Laatste plaatsen Orpierre

We reizen in de meivakantie met een gezellige club mensen af naar één van de fijnste klimgebieden in Frankrijk: Orpierre. Daar zetten we ons basiskamp op en organiseren we de cursus Outdoor Voorklimmen (singlepitch en multipitch). Heb je zin om gewoon een week lekker te klimmen of wil je deelnemen aan de cursus? Meld je dan snel aan, we hebben nog enkele plaatsen beschikbaar.

OOK OP MAANDAG DAGMAALTIJD

We krijgen regelmatig de vraag of we ook op maandag een daghap kunnen serveren. Na wat aanpassingen in rooster, voorraad en keuken zijn we blij te melden dat je nu ook op maandag kunt aanschuiven voor een dagmaaltijd. Dus, start of sluit je klimavond met een maaltijd uit de keuken van Elien. De dagmaaltijd wordt om 18.00 opgediend en het buffet sluit om 19.00. Omdat wij niet teveel willen weggooien graag opgeven via Facebook of mail: arnhem@mountain-network.nl.

MN Sleutelhangers

Nu verkrijgbaar in alle klimcentra van Mountain Network. Deze fraaie sleutelhanger van klimgreepmateriaal is verkrijgbaar in drie kekke kleuren en kost €3,-.

NAAR DE ARDENNEN

Het duurt nog even maar van 8 tot en met 10 juli is er een buiten klimwweekend bij Mountain Network Ardennen. Ga mee naar België en ervaar het buitenklimmen. We klimmen op de rotsen van Pont-a-Lesse en Freyr. We verblijven op de camping bij Mountain Network Ardennen, een fraaie kasteelboerderij in een prachte vallei. Schrijf je nu in via deze link.

nu verkrijgbaar: ClifBar

Een energiereep met zo’n logo mag natuurlijk niet ontbreken in ons assortiment. We hebben de reep onlangs uitvoerig getest én wat blijkt… Deze reep geeft niet alleen energie, maar is ook nog eens super lekker! Op dit moment verkopen we de smaken chocolate chip, coconut chocolate en white chocolate macadamia. De repen zijn verkrijgbaar voor €2. Eet smakelijk!

een kwestie van goede smaak

Sinds kort zijn we in de klimcentra overgestapt op andere biertjes. De keuze is gevallen op het trappistenbier van La Trappe. Niet alleen heel erg lekker, maar ook met een goed verhaal. Dit heerlijke natuurzuivere bier wordt gebrouwen met grondstoffen uit de nabije omgeving van de abdij. La Trappe schenkt een deel van haar inkomsten aan goede doelen en dat vinden wij ook een kwestie van goede smaak.

Adventure Klimcursussen

Heb jij ruime ervaring in het single en multipitchen en wil je jezelf verder ontwikkelen en onbehaakte routes klimmen? Volg één van de cursussen van het Adventure Klimmen. In 3 verschillende cursusdelen ga je werken naar het klimvaardigheidsbewijs Adventure Klimmen. Alle gedetailleerde informatie tref je op onze website aan. Ga jij dit jaar onder leiding van Corné nieuwe rotsuitdagingen aan? De cursussen vinden plaats op de volgende dagen. - Deel 1 op 28/29 mei en 4/5 juni - Deel 2 op 25/26 juni - Deel 3 op 9/10 juli.

Ardennencamps

Sinds enkele jaren organiseren we op onze locatie in de Ardennen 3 verschillende zomerkampen. Het Adventure Camp, het Bushcraft Camp en het Climbing Camp. Elk kamp heeft zijn eigen activiteiten die door onze instructeurs begeleid worden. Een hele week klimmen om zo wellicht de stap naar de Alpen kleiner te maken of liever een back to basic programma. De kampen worden de hele zomer aangeboden, je vindt alle informatie en data op onze website!

Naar de Top voor KIKA - Gran Paradiso

Ben jij tussen de 15 en 17 en wil je mee naar de top van de Gran Paradiso, de hoogste berg van Italië (meer dan 4000 meter)? En wil je je hard maken voor leeftijdsgenoten die niet kunnen wat jij wel kan omdat ze kanker hebben? Ga dan mee Naar de Top voor KIKA komende zomer. Edmond Öfner (o.a. expedities naar Mount Everest, K2, Noordpool, Zuidpool) gaat met je mee en legt in het filmpje uit waarom je mee moet doen. Ga naar de website voor meer informatie.

Mount Kenya expeditie

In februari/maart 2017 organiseren we een expeditie naar Mount Kenya, de op één na hoogste berg van Afrika. De hoogste top - de Batian - is alleen bereikbaar voor bergsporters die van rotsklimmen houden. De route loopt door de Zuid-Oostwand in 20 touwlengtes 3e/4e graads rotsklimmen naar de Nelion op 5188m. Hier overnacht je om de dag erna via 'the gates of mist' over te steken naar de allerhoogste top van het bergmassief. Een expeditie voor klimmers die houden van avontuur. Meld je aan voor de informatieavond op 22 juni in Nieuwegein.

+31 (0)88 123 69 15 / arnhem@mountain-network.nl / www.mountain-network.nl