Nieuwsbrief Op de hoogte - Juli 2016       

Zomercompetitie

Op maandag 11 juli gaan we van start met de zomercompetitie 2016. Een super leuke wedstrijd waarbij je niet alleen mooie prijzen voor jezelf kan winnen, maar tijdens de landelijke finale kan je ook hele gave grepen en modules winnen voor in jouw Mountain-Networkklimcentrum. Alle reden mee te doen! Elke week zijn er nieuwe wedstrijdroutes of -boulders en op vrijdag 9 september is de lokale finale en op vrijdag 16 september de landelijke finale bij MN Arnhem.

mountain club tijdens de zomervakantie

Als lid van de Mountain Club kan je tijdens de zomervakantie gewoon blijven klimmen. Er is geen les, maar elke dinsdag (16:30-18:00) en zaterdag (11.00-13.00 uur) is er een moment waarop je kan komen klimmen onder begeleiding. Zaterdag kan je gewoon binnenlopen maar voor de dinsdag moet je je aanmelden. Dat kan via arnhem@mountain-network.nl of 088-1236915.

Openingstijden tijdens de zomervakantie

In de zomervakantie zijn de openingstijden van Mountain Network afwijkend. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zijn we geopend van 17.00 tot 23.00 uur, op woensdag van 13.00 tot 23.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Het zomerrooster gaat in op maandag 25 juli en duurt tot en met vrijdag 2 september.

KLIMWEEKEND ardennen

Van 8 t/m 10 juli gaan we naar de Ardennen voor een weekend vol gezelligheid en klimplezier. Maar het weekend van 26 t/m 28 augustus is ook gereserveerd voor alle Mountain Network klimmers. Van beginnende tot ervaren klimmers, iedereen is van harte welkom! Voor de beginnende buitenklimmers is er een introductiecursus rotsklimmen, voor de meer ervaren buitenklimmers zijn er diverse cursussen en vrij klimmen is natuurlijk ook een optie. Ga je mee? Check ons event en schrijf je in via www.mountain-network.nl/ardennenweekend.

BASISCURSUS ZEKEREN IN 1 WEEK

In de zomervakantie biedt Mountain Network Arnhem de mogelijkheid om in één week de basiscursus Indoor Toprope te volgen. De cursus zal 2x worden gegeven; namelijk in week 30 en 35. De dagen zijn dinsdag, donderdag en zaterdag van 19.00 tot 22.00. week 30: 3 x 3 uur op 26-7, 28-7 30-7. week 35: 3 x 3 uur op 30-8, 1-9, 3-9. Kosten voor de cursus zijn € 95,00 en daarvoor krijg je de instructie plus gebruik van materialen tijdens de lessen en twee maanden toegang tot boulder-, fitnessgym en klimhal (zelfstandig klimmen na afronden cursus). Meld je nu aan via deze link.

DAGMAALTIJD ZOMERVAKANTIE

Tijdens de zomer blijven we dit jaar dagmaaltijden serveren. Echter willen we voorkomen dat we onnodig voedsel weggooien. Dat is zonde voor het milieu en voor onze portemonnee. Deelnemen aan de dagmaaltijd kan daarom alleen op voorinschrijving. Weet je al wanneer je op vakantie gaat en wanneer je wilt komen eten vul dan direct de dagmaaltijd lijst in via deze link of aan de balie. In verband met de inkoop sluit de inschrijving op donderdag 21 juli.

NEDERLANDS JEUGD KAMPIOENSCHAP

Afgelopen zaterdag, 25 juni, was de eerste nationale jeugd lead wedstrijd van het seizoen. Bij de jongens B ging de winst overtuigend naar Leto Cavé van Team Mountain Network Arnhem. Leto en alle andere winnaars gefeliciteerd! NKBV en deelnemers en niet te vergeten routebouwers bedankt voor een zeer geslaagde dag. Voor een foto impressie van de wedstrijd zie link. Voor de volledige uitslag klik je hier.

Sportzomer in de Ardennen

Zoals elk jaar organiseren wij in juli en augustus vanaf de camping dagelijks outdoor activiteiten voor jong en oud. Denk aan activiteiten als rotsklimmen, mountainbiken en kanovaren. Bekijk de mogelijkheden op onze website. Niet zo sportief? In eetcafé Le Moulin zenden wij de Tour de France en Olympische spelen op groot scherm uit. Met een vernieuwde kaart, meer dan 30 verschillende bieren en elke vrijdag een BBQ Friday kun je bij ons heerlijk genieten van je vakantie!.

Succes op Denali!

Na een expeditie waarbij ons team zich precies tussen de slechte weermomenten door de berg op wist te bewegen, stond ons team op 12 juni op de top van Denali. De expeditie naar Denali is de zwaarste uit ons programma vanwege de zware lasten en het heftige (koude) weer op de berg. Wij feliciteren het team! Kom op 6 september naar de informatieavond voor de volgende expeditie.

MN Klimmers op de Zugspitze

In de eerste weken van ons Alpenseizoen zijn diverse Mountain Network locaties afgereisd naar het Zuiden van Duitsland om daar de Zugspitze te beklimmen. Ondanks het slechte weer en de winterse omstandigheden (via ferrata in de sneeuw) hebben de meeste mensen de top gehaald en iedereen een geweldige ervaring in the pocket. Bekijk de foto's.

 

Informatieavonden alpen & expedities

Wil je volgend jaar een berg beklimmen? De Mont Blanc, de Gran Paradiso, Kilimanjaro, Toubkal, Denali of misschien wel de Mount Kenya? We organiseren de komende tijd weer volop informatieavonden, waar je inspiratie kan opdoen en meer informatie krijgt over de beklimming en het voorbereidingstraject. Naar onze agenda.

+31 (0)88 123 69 15 / arnhem@mountain-network.nl / www.mountain-network.nl