Nieuwsbrief Op de hoogte - September 2016       

NIEUWE LOCATIEMANAGER

Hallo, ik ben Renske en per 1 september aan slag gegaan bij Mountain Network Arnhem als locatiemanager. Van huis uit ben ik archeoloog met een voorliefde voor bergsport. Mijn vrije tijd breng ik dan ook het liefst zoveel mogelijk in de buitenlucht door. Bij Mountain Network krijg ik de kans om van de bergsport ook mijn werk te maken. Die kans heb ik met beide handen gegrepen. Inmiddels zit mijn eerste week erop en ik heb het heel erg naar mijn zin. Ik hoop jullie gauw allemaal te leren kennen. Tot aan de wand of in de bar!

SPORTKLIMMEN OP DE OLYMPISCHE SPELEN!

Op woensdag 3 augustus 2016 is de klimsport officieel toegelaten tot de Olympische Spelen van Tokyo in 2020. Tijdens de vergadering van het Internatonaal Olympisch Comité (IOC) voorafgaand aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro werd gestemd voor de toelating van 5 additionele sporten. Lees hier verder.

Landelijke OPEN DAG

Op zondag 11 september organiseren alle MN locaties weer de landelijke open dag! Je kunt in onze hallen deelnemen aan verschillende clinics. Laat een familielid, vriend of collega kennismaken met de klimsport of neem als ervaren klimmer deel aan een van de clinics. De entree is deze dag gratis. Bekijk onze website voor het programma en schrijf je nu in!

DAGMAALTIJD

De zomertijd is weer bijna voorbij. Hopelijk komen jullie allemaal met lege magen terug van vakantie, want de keuken is weer open! Het buffet is zoals gewoonlijk geopend op maandag t/m donderdag van 18-19 uur. Onder het motto "Love food, no waste" vragen we jullie je op de dag van mee-eten uiterlijk voor 16u aan te melden. Abonnementhouders betalen geen €8,- maar €4,- voor een heerlijk voedzame maar toch lichte maaltijd.

NIEUW SEIZOEN, NIEUWE CURSUSSEN

TNa de zomervakantie starten er weer beginnerscursussen. Klim je al een tijdje, maar wil je jouw prestatie naar een hoger niveau tillen, volg dan techniekcursus 1, techniekcursus 2 of techniekcursus 3. Wil je leren voorklimmen, volg dan de voorklimcursus. Meer informatie? Meld je aan bij de balie en dan adviseren we jou over het te volgen traject.

OPENINGSTIJDEN VERRUIMD

De hitte doet anders vermoeden, maar de zomer is bijna voorbij. De openingstijden zijn per zaterdag 3 september weer verruimd naar onderstaande tijden: Maandag t/m vrijdag 13.00 - 23.00 uur. Zaterdag 9.00 tot 18.00 uur. Zondag 9.00 tot 22.00 uur. De eerste dag dat de openingstijden weer afwijken is pas op Tweede Kerstdag, dus we kunnen weer even vooruit. Hou onze Facebookpagina in de gaten, want er zijn soms erg drukke dagen vanwege grote groepen.

MOUNTAIN CLUB OOK OP DONDERDAG

Vanwege de grote belangstelling breidt de Mountain Club zich uit: de jonge groep (onder de 13 jaar) krijgt nu ook een trainingsmoment op donderdagavond van 16.30 tot 18.00 uur. Als je graag traint op de donderdag horen we het graag van je aan de balie of op arnhem@mountain-network.nl.

REEL ROCK 11 FILM TOUR

Ook dit jaar organiseert Mountain Network Arnhem ‘s werelds grootste filmevenement voor klimmers. Vrijdag 28 oktober om 19:30 uur verzorgen we de screening van de beste films op klim- en adventure gebied. NKBV leden en vooral abonnementhouders krijgen toegang voor een gereduceerd tarief. Afgelopen jaar was het bijna uitverkocht, dus wees er snel bij en koop je kaarten in de klimhal of online. Laat in het event weten dat je aanwezig bent.

Stick to plastic; HÉT BOULDEREVENT!

Boulderen boven het water komt terug! Vorig jaar was een heel succesvolle try-out en dit jaar wordt het een nog groter feest! Dit jaar plaatsen we niet één wand boven het water, maar twee! Mountain Network Heerenveen organiseert op zaterdag 22 oktober een uniek boulder-evenement voor volwassenen en op zondag 23 oktober voor de jeugd. Inschrijven kan vanaf 16 september via www.mountain-network.nl/sticktoplastic.

KLIMWEEK TENERIFE

Zin in zon, zee, klimmen en nog veel meer? In de herfstvakantie gaan we naar klimparadijs Tenerife: een droom voor mensen die houden van klimmen en buiten zijn. Onze basis is Tenerife Climbing House: een hostel, camping, klimschool, hangout voor klimmers en klimwinkel. Vanuit hier klimmen we een week lang op de beste klimspots van het eiland. Je kunt er cursussen outdoor voorklimmen en techniek volgen en meedoen aan vette activiteiten als canyoning of deep water solo. Check voor meer info en boeken het event en de website.

Afsluiting Ardennen seizoen

We zijn nog lang niet aan het einde van het seizoen in de Ardennen maar we willen jullie nu alvast uitnodigen voor het sluitingsweekend. Traditiegetrouw sluit de camping halverwege oktober, dit jaar is het sluitingsweekend op 15 en 16 oktober. Alle cursisten van afgelopen jaar en zelfstandige outdoor klimmers zijn van harte welkom om voor de laatste keer dit jaar te overnachten op de camping en de rotsen op te gaan. Uiteraard is dit weekend inclusief diverse maaltijden. Reserveer alvast de datum meer informatie komt in de volgende nieuwsbrief.

Informatieavonden alpen & expedities

Wil je volgend jaar een berg beklimmen? De Mont Blanc, de Gran Paradiso, Kilimanjaro, Toubkal, Denali of misschien wel de Mount Kenya? We organiseren de komende tijd weer volop informatieavonden, waar je inspiratie kan opdoen en meer informatie krijgt over de beklimming en het voorbereidingstraject. Ga naar onze agenda voor meer info.

Kili-Challenge 2017

Begin 2017 beklimmen we samen met War Child de Kilimanjaro. Waar onze kinderen vaak het voorrecht van veiligheid, opleiding en een dak boven hun hoofd hebben, hebben heel veel kinderen op deze wereld dat niet. Door de Kilimanjaro te beklimmen verwezenlijk je een persoonlijk doel én je helpt oorlogskinderen aan een beter leven. Iets voor jou? Kom op 12 september naar de informatieavond.

+31 (0)88 123 69 15 / arnhem@mountain-network.nl / www.mountain-network.nl