Nieuwsbrief Op de hoogte - November 2016       

Nieuw Bouldercentrum in arnhem

Onze plannen voor een nieuw bouldercentrum in Arnhem zijn in een volgende fase beland. Decathlon krijgt in de Rijnhal een nieuwe buurman! Twee verdiepingen met ´state of the art´ boulder- en trainingsfaciliteiten (ruim 2200 m2) en grote horeca (400 m2) voor jong en oud, ervaren en beginner. Het motto is: licht, ruimte en beleving! Geplande opening van Rijnboulder: zomer 2017. Kijk op de facebookpagina voor updates!

WINST OP HET NJK LEAD!

Afgelopen zaterdag was het NJK Lead en de 12 jeugdklimmers van Mountain Network hebben het erg goed gedaan! Vooral bij de heren regende het prijzen: Mark Brand (MN Amsterdam) op 1 bij de junioren, bij de jongen A ging de gouden plak naar Zeno Schaekers (MN Nieuwegein) en bij de jongens B veroverde Leto Cavé (MN Arnhem) de eerste plek. De prestaties van Iwan Pasveer (MN Dordrecht) waren goed voor zilver bij de jongens C. Op de website van de NKBV zie je de andere uitslagen.

het grote pakjes dilemma

Voor alle kinderen van de Mountain Club organiseert Mountain Network op zaterdag 3 december een sinterklaasfeest bij Mountain Network Amsterdam. Het gerucht gaat dat er een groot pakjes dilemma is. Het is aan de jeugd klimmers de taak om het op te lossen en daarbij is klimmen en abseilen onderdeel van de puzzel. Het belooft een geweldig spektakel te worden! Het feest duurt van 11 tot 15 uur. Aanmelden kan via dit formulier. Voor de lunch wordt gezorgd!

NK Lead 10 december Amsterdam

Op 10 december strijden de beste leadklimmers van Nederland om de titel Nationaal Kampioen. De wedstrijd wordt georganiseerd bij Klimmuur Centraal in Amsterdam. Van Team Mountain Network doen 7 klimmers mee. Kijk op de website van de NKBV voor meer informatie. Het is altijd een groot feest, wees er ook bij en koop je toegangskaartje!

Mountain Club sales

Vanaf 1 januari gaat de Mountain Club in Arnhem op dezelfde manier werken als de andere locaties: schoenen en gordels worden uitgeleend totdat de basiscursus is behaald. Daarna kunnen deze worden gehuurd in de klimhal of worden aangeschaft (bijvoorbeeld in onze eigen Bergsportshop). Daarom op zaterdag 26 november een super Mountain Club sale! Van 09:00 tot 14:30 staan we voor je klaar. Er zijn kortingen tot 30% op veel schoenen en tot 30% op gordels.

Alpien en avontuurlijk mountainbiken

De NKBV Regio Gelderland organiseert vrijdag 25 november een Alpien Café met een lezing van Tobias Bos. Tobias neemt je tijdens deze presentatie mee op een aantal alpiene en avontuurlijke mountainbiketochten: Transalp, Riva, Sarn Helen Trail in Wales, Laki en Fjallabak in IJsland, Fatbiken in de sneeuw en Wadfietsen op Schiermonnikoog. Naast foto- en film zal hij ook de uitrusting en fietsen laten zien. Kosten zijn €3,- p.p..

OPENINGSTIJDEN & Klimuitjes

Tussen Kerst en Oud & Nieuw hanteren we een aantal aangepaste openingstijden. We sluiten op Kerstavond om 18:00u, zijn op Oudjaarsdag beperkt open en 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag de gehele dag gesloten. Een overzicht van de openingstijden vind je hier. Heb je in de kerstvakantie bezoek en zin in iets actiefs? Neem ze mee naar de klimhal! Van 26 december t/m 6 januari hebben we iedere dag (behalve Nieuwjaarsdag)  klimuitjes van anderhalf uur, geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar. Kijk voor de tijden op onze website en schrijf je in!

Klimmaatje gezocht

Heb je geen klimmaatje of wil je graag een stok achter de deur om aan jouw training te werken? Kom dan in december op maandagavond om 19.00 uur naar de klimhal. Renske staat voor je klaar om samen te klimmen. Daarnaast hebben we trainingskaarten waarmee je je eigen training opzet! Let op: je kunt alleen meedoen als je je klimvaardigheidsbewijs behaald hebt. Ken je trouwens deze facebookgroep?

Luc vertrekt

Luc Bergsma, een van onze favoriete instructeurs, en al meer dan vijf jaar werkzaam bij Mountain Network Arnhem, gaat ons verlaten. Hij gaat deze winter weer als ski instructeur in Oostenrijk aan de slag. We organiseren een afscheidsborrel en laatste klimavond met Luc op dinsdag 29 november. Zijn balboekje is geopend vanaf 19 uur, dus schrijf je gauw in om met hem te klimmen. De bitterballen staan klaar vanaf 21 uur voor dit pré-skifeest.

kerstdiner

Op vrijdag 23 december kookt Renske een driegangen kerstdiner met amuse. We beginnen om 18.00 uur (niet in buffetvorm, dus wees op tijd). De kosten voor het kerstdiner zijn €10,- en aanmelden kan tot woensdag 21 december 16.00 uur in de klimhal of via arnhem@mountain-network.nl. Schuif aan en eet in gezellige sferen met ons mee! 's Avonds na het klimmen staat er huisgemaakt Glühwein en lekkere hapjes voor je klaar!

Techniek 1 cursus zeer gewild

De techniek 1 cursus in januari was heel snel vol. Daarom hebben we direct een nieuwe cursus ingepland. Deze start vanaf vrijdag 3 februari. Schrijf je in via de website! Wil je een andere cursus volgen? Kijk daarvoor ook op onze website.

Nieuwjaarsborrel Vrijdag de 13e

Op Vrijdag 13 januari luiden we het nieuwe jaar in met een Nieuwjaarsborrel. We organiseren ook een spannende activiteit, dus het belooft weer een gezellige avond te worden. Vanaf 19:00 uur is iedereen welkom. Meer informatie verschijnt op onze Facebookpagina en in onze volgende nieuwsbrief.

Tarieven 2017

Per 1 januari 2017 wijzigen de tarieven van Mountain Network. Abonnementhouders blijven natuurlijk profiteren van alle bestaande voordelen, waaronder korting in op dagmaaltijden, cursussen en in de shop. De tarieven voor de Mountain Club wijzigen ook. Op onze website vind je het complete overzicht.

Instructeurs gezocht

In december en januari moeten we in Arnhem helaas twee instructeurs missen. Maar omdat het een drukke periode is zijn we op zoek naar nieuwe teamleden! Ben jij die energieke, precieze en enthousiasmerende klimmer die goed uit kan leggen en in het bezit is van een SKB- en/of SKI-certificaat? Mail dan naar renske@mountain-network.nl of stuur je sollicitatie online via deze link.

Mountain Network in Tenerife

Afgelopen herfstvakantie hebben wij voor het eerst een klimweek in Tenerife georganiseerd. Een groep van Mountain Network klimmers heeft een fantastische week gehad. Deep Water Solo, Canyoning, klimmen, kampvuur, strand, warme temperaturen. Kortom iedereen heeft zijn grenzen verlegd en is enthousiast weer thuis gekomen. Ga jij volgend jaar ook mee? Bekijk de foto's.....

Toubkal beklimmen

In april beklimmen we de Toubkal in Marokko. De trekking voorafgaand aan de beklimming behoort tot de mooiste in ons aanbod. Elien, onze horecamedewerker in Arnhem en Taco Spriensma zijn de begeleiders van deze reis. Voor gezinnen hebben we een speciale datum gepland (meivakantie). Kijk op onze website voor meer informatie.

+31 (0)88 123 69 15 / arnhem@mountain-network.nl / www.mountain-network.nl