Nieuwsbrief Op de hoogte - Maart 2017       

update rijnboulder

Tijdens de nieuwjaarsborrel hebben de vaste bezoekers van MN Arnhem al een preview van RijnBoulder kunnen bekijken. De artist impressions zijn afkomstig uit deze presentatie. Het ontwerpteam met Arlen Strengers (MN) en Arne van Wees (NL Architects) zijn druk met de uitwerking van de boulderwanden en selectie van grepen en modules. De ongekroonde ‘grepenkoning’ van NL, Frank Bogerman kijkt regelmatig over hun schouder mee! Lees meer...

Klimmaatje gezocht

Elke maandagavond is er in ieder geval één iemand waar je mee kunt klimmen: Renske staat vanaf 19.00 uur klaar om de wand op te gaan. Dus heb je geen klimmaatje? Of wil je graag ook klimmen op maandag? Schuif aan wanneer je wil! Tot maandag.

Klein onderhoud

In maart en april gaan we bezig met een aantal klein-onderhoudszaken. We trachten zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Maar voordat we kunnen verbeteren, moeten we eerst wat rommel maken. De toiletten op de eerste verdieping zullen bijvoorbeeld een paar dagen gesloten zijn, waardoor je dan alleen naar de wc kunt op de begane grond. Alvast onze excuses voor eventueel ongemak!

Voorklimcursussen

De lente is in aantocht! De dagen lengen, de kou is uit de lucht en de vogels fluiten weer...het is bijna tijd voor het buitenklimseizoen!! Voor iedereen die straks Outdoor wil leren Voorklimmen, is de Indoor Voorklimcursus een belangrijke voorbereiding. De  eerste volgende cursussen starten op 20 maart, 29 mei en 16 juni. Je kunt inschrijven via deze link

Klimweekend MN Arnhem

Het weer is er nog niet naar, maar inmiddels wel de hoogste tijd om te plannen! MN Nieuwegein organiseert een klimweekend op de rots in de Belgische Ardennen. Vrijdag 14 t/m zondag 16 april ben je van harte uitgenodigd, ook als je nog niet eerder buiten hebt geklommen en niet bekend bent met voorklimmen. Wij zorgen voor voldoende begeleiding. Aanmelden kan via: Mountain-Network.nl/ardennenweekend.

Boulderseizoen van start

Onlangs was de start van het jeugd boulderseizoen. Er waren vanuit Mountain Network heel wat deelnemers en podiumplaatsen: Jongens A: Zeno Schaerker op 1, Meisjes A: Jasmijn van de Sande op 2 (Climb Up), Jongens B: Leto Cavé op 1, Jongens C: Daan Terng op 2, Meisjes E: Alysha Mulder op 1. Ook de andere MN en Climb-up klimmers, zoals Iwan, Jesse, Roan, Fenna, Sien, Luca, Sven, Colin en Gitte hebben het héél goed gedaan. De volledige uitslag vind je hier: https://was2.shiftf5.nl/competitions/year/2017

Mountain Club Weekenden

De organisatie van de Mountain Club weekenden zijn in volle gang. Dit jaar organiseren we 2 weekenden, de jeugdleden zijn welkom tijdens Hemelvaart (25 t/m 28 mei) en Pinksteren (2 t/m 5 juni). Dit jaar gaan we vrijwel alleen maar klimmen op verschillende locaties. Alle informatie over het programma tref je aan op onze website. De inschrijving gaat dit jaar open op maandag 12 maart om 12:00u. Het maximaal aantal plekken is 60 jeugdleden per weekend en vol = vol, inschrijving gaat via de website dus schrijf je tijdig in.

Abonnementsvoordeel in de Ardennen

Extra voordelen voor abonnementhouders! Vanaf dit jaar kan je als abonnementhouder direct je overnachting inclusief ontbijtjes, lunchpakketten en dagmaaltijd bij ons boeken via de website. Het aanbod geldt alleen voor een programma van vrijdag t/m zondag. Let op; boeken van dit weekend kan tot 1 week vooraf. Een compleet weekend weg kost hierdoor nu €65,- in plaats van €75,00.

Stick to Rock

Na de succesvolle Stick to Plastic wedstrijden in de diverse klimcentra maken we dit jaar een uitstapje naar de rotsen. Stick to Rock vindt dit jaar plaats op het Belgische rotsmassief van Pont-à-Lesse direct naast onze locatie in de Ardennen. De wedstrijd, inclusief bbq en eindfeest met overnachting op de camping vindt plaats in het weekend van 26 en 27 augustus. De hoofdsponsor, La Sportiva, stelt een heleboel mooie prijzen beschikbaar! Reserveer het weekend alvast in je agenda. De opzet van de wedstrijd vind je in de volgende nieuwsbrief.

Zugspitze 2017

Afgelopen jaar stonden vele klimmers van onze locaties op de hoogste berg van Duitsland. De beklimming bestaat uit een stevig stuk wandelen en een via ferrata van meer dan 500 meter. Wil je een keer een berg beklimmen en vind je het leuk om door steile rotsen te klauteren? Ga dan met andere klimmers van je locatie de Zugspitze op! Op 17 juni beklimmen de teams uit Arnhem en Nieuwegein de berg. Geef je hier op.

basecamp Orpierre 2017

Half mei bouwt Mountain Network zijn basecamp op in Orpierre, ons favoriete klimgebied in Zuid-Frankrijk. De routes in het heerlijk klimmende kalksteen zijn zeer gevarieerd in moeilijkheidsgraad, karakter en lengte. Zowel voor beginnend als vergevorderd klimmer is Orpierre een mekka. Als zelfstandig klimmer gebruik je ons basiskamp als gezellige uitvalsbasis voor een heerlijke week rotsklimmen. Klim je nog niet zelfstandig, dan is dit de uitgelezen kans om je cursus Outdoor Voorklimmen te volbrengen. Meld je nu aan.

Kili-Challenge 2017 succes!

75 mensen reisden eind januari af naar Tanzania om de Kilimanjaro te beklimmen. 61 mensen haalden de top, een succespercentage van meer dan 80%! Met de beklimming van de Kilimanjaro haalden de deelnemers zo'n €370.000 op. Dit bedrag neemt nog steeds toe. Ook Tooske Ragas beklom de Kili, bekijk hier haar verslag bij RTL Boulevard.

+31 (0)88 123 69 15 / arnhem@mountain-network.nl / www.mountain-network.nl